Eutanázia u nevyliečiteľne chorých detičiek

22. dec 2022

Aký máte názor na eutanáziu u nevyliečiteľne chorých detí, ktoré trpia? Je to podľa vás správne? Boli by ste za takú možnosť?

lucyluska
22. dec 2022

A ty by si bola?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vler
22. dec 2022

Bolo potrebne na tomto fore nahodit tuto temu par dni pred Vianocami😑

tehulka2011
22. dec 2022

Ano ja osobne som za eutanaziu

gladys_07
22. dec 2022

Drsna otazka. Eutazia sama o sebe tazka eticka otazka, ale eutanazia deti…neviem ale precitam si to tu

nikolka1986
22. dec 2022

Nie. U dospelých to chápem viac. Ale ak sa rozhodneš ty za dieťa, tak to beriem ako vraždu.

adalmba
22. dec 2022

Áno bola by som za takú možnosť. Ale samozrejme po prerokovaní s veľmi veľa lekármi.

anjelicek26
22. dec 2022

To nie je zrovna otazka do verejneho fora, kedze kazdy pripad je velmi individualny. Ale za mna ano, ked by mam kazdy bozi den vidiet moje dieta trpiet bolestou bez akejkolvek sance na vyliecenie, tak by som mu umoznila odchod.

dadis
22. dec 2022

Nie, nikdy. Ani si neviem predstavit rodica, ktory by to odkyvol..

denkatn
22. dec 2022

ja som citala od jednej modelky ktora mala syna choreho, ze on ju uz prosil, ze nevladze to znasat, ze to robi len pre nu pre mamu. tak podla situacie, ked by nebola nadej, nenechala by som dieta trpiet. lenze neviem ci je to u nas legalne. hladala by som podporu u rodicov, ktori tym presli a ich by som sa pytala ci by to spravili inak.

alienkami
22. dec 2022

Za vyslovene extrémnych podmienok - áno. Existujú totiž aj horšie veci ako je smrť.

kristiii
22. dec 2022

Ťažká otázka a netuším odpoveď..väčšina ľudí si môže len skúsiť predstaviť takú situáciu a je jasné, že každý rodič, ktorý miluje svoje dieťa, by skúsil všetky možné aj nemožné spôsoby ako mu pomôcť. Ale keď dojdú...neviem...je horšie trpiace dieťa a rodičia alebo koniec utrpenia aspoň jedného z nich?

lula313
22. dec 2022

Podľa mňa to nie je možné. Aj tie eutanazie prebiehajú tak, že dostanu usmrcovaciu latku, ktorú musi pacient vypit, pri nevládnych pacientoch napr s ALS tusim stláčajú gombík, na základe ktorého sa im strekne niečo do zily a keď už nie sú schopní sa asistovane usmrtiť, tak už majú smolu a musia dozit. Dieťa pokial nedovrsi plnoletost podľa mna nevie zhodnotit nezvratnosť svojho rozhodnutia. Mal by o zivote a smrti rozhodovat potom rodic a dieťa si sám usmrtiť? To podľa mna nikdy nebude schválené.

adulka07
22. dec 2022

Mali sme ťažko chorého člena rodiny...ochorela ako 49- ročná..do pol roka bola na vozíčku, nerozprávala,trebalo plienkovat..časom už len ležiaca,nevedela prehĺtať..ku koncu už musela byť v špeciálnom zariadení - trepela veľmi dlho a aj celá rodina...takže som za

kristiii
22. dec 2022

@lula313 čiže, ak má niekto 17 rokov, to podľa teba nevie zhodnotiť, ale ak už dosiahne 18 rokov, tak áno?

diewcatqoo
22. dec 2022

Dufam, ze nikdy nebudem v situacii, kedy budem nutena co i len sekundu premyslat nad niecim takym u vlastneho dietata. Su v zivote situacie, kedy je smrt vykupenim nielen pre choreho, ale aj pre vsetkych zucastnenych.. ale zit s vedomim, ze ja som bola ten posledny clanok, ktory rozhodol.. asi by som sa s niecim takym nikdy nevyrovnala.
Smrt dietata je pre rodica to nahorsie, co ho moze postihnut. Sklanam sa pred vsetkymi rodicmi, ktori sa staraju o tazko chore deti, ani si len nedokazem predstavit, ake je to narocne a mam pocit, ze stat im len hadze polena pod nohy, namiesto toho, aby im poskytoval sucinnost. A drzim palce vsetkym hospicom, ktore sa snazia rodinam v takychto chvilach poskytovat pomoc, nielen lekarsku, ale aj psychicku.

lilope
22. dec 2022

@vler keby ľudia neživili takéto témy a schválne ich odignorovali, prestali by ich autori aj zakladať. Bez obecenstva nie je ani predstavenie.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivik4
22. dec 2022

Ano

lilope
22. dec 2022

@bilberryday nepísala som to tebe, ale reagovala som na niečo celkom iné. Takže komentár si si mohla odpustiť ty, je zbytočný.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jane1987
22. dec 2022

Toto je diskusia iba na rozputanie zbytocnych vasni a rovno pred Vianocami. K tomuto by sa mal vyjadrit len clovek, ktoreho sa to bezprostredne tyka, najblizsia rodina a lekarsky personal. Nechapem, co moze k tomuto ,,povedat" siroka verejnost a mamicky na MK, ktore si ziju svoj idylicky zivot. Viete zhodnotit zdravotny a psychicky stav dietata? Viete zhodnotit jeho vyhliadky a kvalitu zivota? A xy zalezitosti, ktore riesi rodina a lekari? Ci vlqstne zabudla som, tu mamicky vedia vsetko na zaklade jednej foto, tak co sa pytam, ze?....Zasa raz plati, mlcat je zlato

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca84
22. dec 2022

Ja som za moznost eutanazie pri nevyliecitelne chorych. Nielen u deti.

mikadooo
22. dec 2022

Nie. Z mojich skúseností chcú deti veľmi žiť. Je jedno ako veľmi trpia.

heleninamama
22. dec 2022

Netreba hneď eutanáziu. Stačí nepredlžovať nevyliečiteľne chorým deťom - najmä tým, ktoré sa v takom stave už narodili - zbytočne život rôznymi lekárskymi zákrokmi, hadičkami a pod.

googwife
22. dec 2022

Áno

drakaria
22. dec 2022

Fuuuu tvrdá otázka toto ...

mandzula
22. dec 2022

@jane1987 urcite su tu az zeny v tazkej situacii prave pre velmi zly zdravotny stav dietata, takze si nemyslim, ze je prave toto pratforma, ktora s tym nic nema.

1mata
22. dec 2022

Podľa situácie... neviem si to predstaviť, muselo by to byť nesmierne ťažké rozhodnutie.
Ale vidieť dieťa trpieť, vidieť ho v nesmierných bolestiach... asi by som mu umožnila ukončiť jeho trápenie. Ale je to ťažká téma