Je narkóza škodlivá?

evickuska
3. máj 2024

Ahojte, z vlastnych skusenosti, z pocutia alebo clankov, skodi podla Vas narkoza? Ked je castejsie? Mavam cca 2 rocne. Fakt si ich neplanujem ale obcas sa to dokokoni samo 🤷‍♀️😏

suve99
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snehulak77
3. máj 2024

@evickuska škodlivá v čom myslíš? Je to koktejl liekov, úplne zdravé to asi nebude. Ale do narkózy dávajú, keď je to potrebné, takže asi nemáš na výber. No môže ti to urobiť šarapatu, často býva po narkoze zle a pod. To sú ale veci, ktoré po pár dňoch odznejú. Je tam riziko, že sa už neprebudis, ale hádam vedia zhodnotiť dopredu tvoj stav. Čo sa týka mozgu, minule som čítala článok anesteziologa, že ešte stále koluje mýtus, že to poškodzuje mozog-, že to nie je pravda.
Skôr si tam riziká v danej situácii (záťaž na srdce, nemusis sa prebrať, môžeš vdýchnuť obsah žalúdka a zadusit sa a pod).

kiki68
3. máj 2024

Vraj ano, ale napr nas pes ich mal asi vyse 30 ( tiez som to uz nepocitala) a dozil 12,5 roka uplne ok. Ja neviem, pokial ma clovek na to nejak stavane telo, tak je ok. Pozri taky Keith Richards a Iggy Pop, ked henti este ziju… tak ta narkoza je v pohode. Podla mna je to zmeska stastia a vnutorneho nastavenia. Si vezmi, ze ludom byva zle a malatne, ja po kazdej narkoze som vstala a energie ako keby som dofukala snehu za celu Bratislavu a okolie 😂😂😂 Nechapali lekari a sestry.

colsami
3. máj 2024

Samozrejme ze to nie je sranda a ano moze mat kazda narkoza vedlajsie ucinky. Cim je toho viac, tym su vacsie rizika.

Ale tiez sa narkoza neplanuje nikdy zo srandy, ale iba v tych situaciach, kedy je vacsie riziko to, co treba riesit. Takze by som neriesila ci je skodliva ci nie. Akonahle ju musis podstupit, vacsinou na vyber nemas.

miadi
3. máj 2024

Hlavne pre starsich ludi je nebezpecna . Stary otec isiel na operaciu uplne normalny a po nej uz nikoho nespoznaval. Svokra uz mala trochu demenciu a po operacii panvy tiez od vtedy uplne mimo. Stara mama tiez po tej istej operacii uz mà nespoznala, Synovec mal od malicka 2x rocne operacie a je ok. No pocula som o dietati 4r co po narkoze kleslo mentalne na 2r a muselo sa vela veci zas ucit. A par rokov to dohanalo.

butterflyeffect
3. máj 2024

Ja som pocula rozne, ze migreny dlhodobe a neviem co vsetko, moja mama po narkoze vzdy zvracia a problemy zo zaludkom cca. tyzden… ja som v minulom roku mala v priebehu 3 mesiacov 3 narkozy a nasledky ziadne dokonca som sa vzdy tak dobre zobudila ako po dobrom spanku celonocnom. Myslim ze u kazdeho posobi inak tak ako aj z liekov-niekto ma vedlajsie ucinky niekto nie…

evickuska
autor
5. máj 2024

@snehulak77 tiez zdielam tvoj nazor, dost si o tom citam, mam tento rok o5 niekolkohodinovu operaciu tak ma to tak hlbsie zacalo zaujimat ale podla mna tie aktualne rizika su ale tie na mozog a podobne nie 🫣

evickuska
autor
5. máj 2024

@miadi je to zaujimave ako to posobi 🙈

evickuska
autor
5. máj 2024

@butterflyeffect veru ano, dufam, ze aj tato prebehne OK a nebudem ziadne komplikacie 🙈