Po narodení syna priateľovi už nechýbam

16. dec 2020

Ani neviem kde zacat. Chcem sa len vyplakat, mozno aj taku riadnu facku z ineho pohladu nech ma preberie 😄
Bola som viac ako 14rokov vydata, prve tri boli v pohode, potom sa nam narodilz dcera a moj muz sa zmenil, zlakol sa rodicovstva, hoci vsetko nechaval na mna, nikdy ju nenakrmil, neprebalil, nezahral sa s nou, a neprehanam ked napisem, ze ani raz ju nebol pokocikovat. Vsetka praca v domacnosti bola na mne. No bola som mlada, plna energie, upla som sa na dceru, ked sa mi muz citovo vzdialoval, nebolelo to az tak, aj ked som sa pokusala o zblizenie, dotyky, maznanie.... Ako "spravna manzelka" som si plnila vsetky povinnosti, navarila, poprala, upratala, DALA...len ked on chcel.
Mne casom zacalo to vsetko pekne vo vztahu chybat, trvalo dlhe roky ked sme sa nakoniec dohodli na rozvode, proste ma prestal lubit. Chybal mu zivot mladenca, bezstarostny zivot, bez deti.
Vzdy mi hovoril, ze som sa nezmenila, kde je vo mne tolko energie, ako sa dokazem stale usmievat, tesit z malickosti, ze mu ludia hovoria, ako mu zavidia taku energicku zienku.
Ked sme sa rozviedli, ulavilo sa mi, dcera chodila k nemu, ja aj. Do prace, ako som si zariadila, tak som mala. Po dvoch rokoch aom si nasla priatela, zalubila som sa ako nikdy, znova som mala motyle v bruchu, chut zit, citila som objatia, pohladenie, lichotky...po roku som k nemu isla byvat, vsetko bolo ok, ja som pracovala, on pracuje, dcera do skoky, sem tam k otcovi.
Otehotnela som, cele tehotenstvo bolo tak krasne, kazdy kopanec, kazde zvracanie prezival so mnou. Tesil sa aj on, co pri byvalom som necitila, nezazila.
Po narodeni sa priatel upel na syna, mna dal na druhu kolaj. Uz nie je taky mily, uz si nemame co povedat, nepovie mi laska, ked je v robote, nenapise, ze mu chybam, len ako sa mpa maly. Uz mu nechybam ako zena, uz nechvali obed, nikde sa mu nechce ist spolu, radsej idd sam. Uplne som sa zmenila odkedy sa zmenil on, kazdy den musim mysliet na to, kde je chyba. Som smutna, bez energie, vzdy sa tak tesim, ze pride z prace a ked je doma, po nociach placem, ze preco sa mi vyhyba pihladom, preco sa ma nedotkne.

autor
16. dec 2020

Ked sme sa o tom rozpravali, tak povedal ze ma toho v praci plne zuby, ze uz nevladze. Chapem ho, aj som mu navrhla inu pracu, chcel ist robil na dialkovy autobus, chcela som aby urobil vodicak a skusil. Tak stale sa vyhovara. Vkuse pozera do mobilu aj ked sme sa spoznali povedal, ze ked budeme spolu, mobily odlozime a budeme sa venovat sebe. Vzdy sa rozprava len s malym. Mne len odvrkne. Kedy sme si dali spolocnu sprchu, teraz ide sam a ked pridem k nemu tak ma posle k malemu nech nie je sam. Tak isto ked naberiem obed, tak rychlo nahadze do seba, umyje svoj tanier a ide k malemu. Ani nepodakuje, nepochvali.
Vzdy mal take nezne dotyky, pekny pohlad, dlhe bozky...teraz tak letmo da pusu aby sa nepovedalo. Uz sa nenavonia aby som ho citila. Uz ani mna nepochvali.
Co sa to stalo?? Ja sa bojim, ze ma niekoho. No ani neviem, ci to chcem vediet.
Nie som stastna, nemam chut sa usmievat, ani upratovat, ani varit.
A co mi povedal, ze on chce aby som bola taka, aku ma spoznal, do ktorej sa zalubil. A pritom on mi vzal energiu, usmev.

panelacikova
16. dec 2020

asi sa nestalo nič... asi sa len dokázal pretvarovať po dobu, kým si mu neporodila syna. zrejme chcel mať potomka a teba využil ako nositeľku plodu. inak si to vysvetliť neviem...

zuzanka.zuzu
16. dec 2020

smutno sa to číta ☹ asi začnú písať, že má milenku, ale mne sa nezdá. iné by si riešila keby mal... a práca je riadny zabijak. nechce ísť na materskú so synom?

autor
16. dec 2020

@panelacikova tak hadam nie.
Najviac ma trapi, ze som sa natolko zalubila do toho muza, ze som bola taka stastna ... Az som uplne stratila iskru.
Uplne ma opantal sladkymi recami, vsetkymi skutkami, az som myslela, ze nikto nie jd dokonalejsi. A teraz spatne porovnavam byvaleho a jeho, ze byvaly mi nikdy nedal taky pekny pocit, ze som zenou, ako on...ale predsa som sa dokazala pri nom usmievat, tesit sa...a pri nom uz nie. Lebo ma zranil

autor
16. dec 2020

@zuzanka.zuzu nechce. Navrhla som mu to.

anita6666
16. dec 2020

Už raz si to zažila a išla si do toho znova...nechápem načo??? Nestačilo??? Mala si si užívať život s dcérou a neviazat sa na ďalšieho bula. Ok,mohla si mať aj jeho,ale už len ako bonus navyše (sex,káva,obed) a čau. Bežať pod jednu strechu a žiť zase ten stereotyp vedie vždy len k jednému: "čo je doma sa nepočíta a čo nie je v dosahu hocikedy, bude vzrušovať chlapa vždy." Hold teraz už nič...pouc sa a ži začni žiť svoj život podľa seba,nie podľa chlapa. To je tvoj zásadný problém,že nevieš byť Sebecka a mala by si,vyhla by si sa mnohým problémom s chlapmi.

autor
16. dec 2020

@anita6666 neviem, ci si zazila nestastne manzelstvo a potom lasku.
A nie nie som sebecka, nechcem aby moje deti mali matku, ktora si zasexuje, vypije kavu a ide sa hrat s detmi.
Kazda z nas chce rodinu a ja aj verim na lasku. A nebudem s muzom, ktory mi po rokoch povie, ze ma uz dlho nelubi.

anita6666
16. dec 2020

Neľúbi ťa ani jeden z dvoch spomenutých,tak teda hľadaj "lásku" ďalej...veľa šťastia

panelacikova
16. dec 2020

@anita6666 ty si vždy tak odporne drsná, ale v niečom máš teraz pravdu... konkrétne v tomto prípade.
anonym: no my už netušíme, kde nastala chyba. asi si bol tebou až príliš istý :( ale tak manželia nie ste. pokiaľ dokážeš uživiť dve deti s pomocou výživného ich otcov, tak to ukonči, budeš mať čistejšiu hlavu. chvíľu to pobolí, ale potom prestane. a budeš mať už ponaučenie do konca života. neviem, koľko máš rokov, ale som v poslednom čase zástanca toho, že človek po nejakom čase, čo žil sám, by už mal ostať sám. myslím ostať sám = žiť vo svojej domácnosti sám. nevešať si druhého na krk... my si tak žijeme a je nám s mužom fajn. má to obrovské výhody, stále si chýbame, stále sme zamilovaní. chvíľu sme riešili aj spoločné bývanie, no prišla korona a tak.... a teraz sme si s odstupom času povedali, že veď nám je takto dobre, každý má to svoje súkromie a kľud, ja ešte vychovávam svoju dcéru tiež z pred-vzťahu.... takže to teraz ani nejdeme siliť. neviem si však predstaviť a VIEM, že u nás by to nenastalo, že keby som náhodou mala dieťa (ja som už staršia - neplánujeme ani nechceme, ale keby....) tak on by ma takto neodrovnal. natoľko ho už veľmi dobre poznám. on je vždy úprimný, niekedy až odporne pravdovravý a ja tiež. povieme si hocičo, aj nepekné veci (nemyslím nadávky, ale všetko riešime otvorene a narovinu), ale vieme na čom sme a vieme v pokoji veci riešiť. preto viem, aký je a viem, že v živote by ma takto neodkopol kvôli dieťaťu. prepáč, ale fakt mám pocit, že si bola len nosnica (prepáč ten výraz)

jana_eyre_2
16. dec 2020

A ako je starý syn? Kolko to trvá?

autor
16. dec 2020

@jana_eyre_2 necely rok.

miiriaam
16. dec 2020

@panelacikova pokial viem tak ona pisala, ze sa s nim o tom rozpravala... Verim tomu, ze aj ona si bola nim ista a rovnako mu povedala co jej spravil jej ex manzel a ze nechce aby sa to opakovalo.. A stalo sa... Neviem pride mi uplne hlupe pisat o tom ako mam uzasneho chlapa ked ona ma problem a nikdy, nikdy, nikdy by ti to neurobil... Ako vies? Ako si mozes byt niekym tak velmi ista? Nikdy nevieš.. Onaa tiez nevedela.. To, ze tebe vyhovuje zit sama s dcerou neznamená, ze to vyhovuje aj inym... Mne by to nevyhovovalo ale ze vobec.. A uz vobec ne ked chce uplnu rodinu a je este mlada.....
Anonym: asi by si sa mala naviazat na deti aj ty a kaslat na neho a vobec si ho nevsimat.. Mozno sa uvedomi.. Väčšina zien co ti tu napise ta zhejtuje alebo ti napise, aby si sla od neho.. A to ako naco? Nikto nemal nikdy krizu? Takto sa riesia veci?.. Mozno to mate ozaj len take obdobie.. Jeho hneva praca, teba on.. Skus byt mila usmiata a zameraj sa na seba nie na neho, mozno sa to opäť zmeni😊

autor
16. dec 2020

@miiriaam ja sa snazim byt usmiata, chcem byt ako som bola, no pri pomysleni na to, ako mi sluboval lasku a predstavujem si ten zamilovany pohlad ked mi hladkal brusko, ako mi vzdy pisal z prace, ako mu chybam, ako ma uz chce, ako mu chyba moje jedlo, moj usmev...a pride domov ako keby bol cudzi, ako by mu niekto zakazal sa na mna pozriet. Ja to ani neviem vysvetlit, tak sa uzavrel do seba. Lahne na zem k malemu , idem k nim, tak da maleho do stredu. Vecer ide spat, lebo je unaveny. Ranajky si robi sam, uz ani kavu mi nespravi. Najhorsie ked sa ho pytam, tak vzdy praca praca. Ale tam robi uz 11 rokov a preco prace posledny rok sa na to vyhovara??
Ked sme sa spoznali, volali sme aj tri hodiny, velakrat do noci pisali, teraz napise po celom dni o 19tej, ze ide spat a dobru noc. Ziadna laska nic. Len ze malemu posiela pusinky 🙄

miiriaam
16. dec 2020

Tak to je zleee no, ale myslim si, ze na to ako a preco sa on chova ti tu nedame nikto odpoved.. Skus sa spytat jedine jeho.. 😊Drzim palec

heleninamama
16. dec 2020

@anonym Zamilovanosť trvá tak dva roky. Proste ho to prešlo, ukľudnili sa mu hormóny a je zas normálny, ako bol predtým.
Očakávať od chlapa, že Ti bude stále písať zamilované sms, nežne sa ťa dotýkať po príchode z roboty, chváliť Ťa za každý navarený obed.... je nereálne, veď ste spolu denne, zapadli ste do stereotypu a opakujúcich sa povinností. Znieš ako 13-ročná mentálne a citovo vyprahnutá sledovačka R. Pilcherovej, nie žena v strednom veku, navyše po rozvode.
Buď sa zmier s tým, čo máš - chlap si Ťa zobral aj s cudzím deckom, stará sa o Vás, zarába, je dobrý otec... A zrejme Ťa stále miluje, hoci už inak, alebo si hľadaj tretieho. No s Tvojimi romantickými očakávaniami a dvomi deťmi od dvoch otcov to ružovo nevidím.

autor
16. dec 2020

@heleninamama prave ze nie sme stale spolu, chodi pracovat do zahranicia a ano, som romanticka, aj on bol. Necakam postel vystlanu ruzami, ani rafaelo s piesnou pod oknami...len trosku pozornosti, pocit, ze som tu aj ja, nie len pracka, zehlicka, kucharka, upratovacka a ako vyssie spomenuta nosnica. Lebo uz ani ten "povestny matrac" pre neho nie som. On je schopny lahnut do postielky k malemu.

heleninamama
16. dec 2020

@anonym Tak ho presvedč, aby pracoval doma - kvôli synovi. Inak si od Vás odvykne a časom si tam nájde druhú, ktorá bude oddýchnutá a usmiata. Na diaľku vzťah neopravíte.

autor
16. dec 2020

@heleninamama presviedcam ho rok

panelacikova
16. dec 2020

@miiriaam no ja nemám vôbec až tak úžasného, ako si ty pochopila. úžasnosť môjho manžela spočíva v tom, že mi vždy povie, čo si myslí. a nie vždy je to príjemné. niekedy je to až naozaj nepríjemné. ale ja to pokladám za super, lebo viem, že je otvorený a priamy. že nedrísta sladké rečičky a hlúposti, ale čo si myslí, to vyšplechne. a preto - áno - preto viem, čo môžem od neho čakať a čo, naopak, by neurobil ani za boha.... skrátka sme si navzájom prečítaní. nikdy by som neverila chlapovi, ktorý by mi tliachal sladké rečičky. už vôbec nie po jednej zlej skúsenosti. radšej mať chlapa, ktorý to povie niekedy až odporne, ale viem, že hovorí pravdu. a v tom je pre mňa úžasný. lebo je pravdovravný.

arcenciell
16. dec 2020

@panelacikova vy byvate s manzelom oddelene?

panelacikova
16. dec 2020

@miiriaam ach a ešte niečo. ona až tak mladá zas nebude, keď prvýkrát bola vydatá 14 rokov, že? takže predpokladám, že ak sa nevydávala nejak extra mladá, tak má okolo 35 rokov.
@arcenciell áno, žijeme. sme spolu prakticky denne, mnohokrát máme celé týždne zariadené tak, že spolu sme 24 hodín denne, ale oficiálne máme každý svoje súkromie, každý má svoju adresu. ale vieme o sebe. sme stále v kontakte či už telefonicky alebo cez whatsapp... a malo to obrovskú výhodu napríklad cez môj covid, mal mi kto nosiť nákupy 😀 fungujeme takto cez 4 roky čo sa poznáme a z toho sme vyše 2 roky manželia. do manželstva sme šli obaja s tým, že možno to raz dáme dokopy, ale ak nie, tak nevadí, proste obaja sme sa zhodli na takomto spôsobe života. a áno, verím mu 😀 ale pre vysvetlenie, my sme už "starší" ročník. keby som mala 30 a nemala by som dieťa, nechcela by som takto žiť. ale mám už svoju dcéru, on má odrastené deti, každý má už to svoje zaužívané, proste nám to vyhovuje. a sme si vzácni a je to fajn. kedysi by som nebola povedala, že mi takýto spôsob života bude vyhovovať, ba naopak, klepala by som si po čele. dnes som už zmýšľaním niekde úplne inde..... také veci sa niekomu občas v živote utrasú skúsenosťami a vekom 🙂 nepíšem, že je to ideálne vo všeobecnosti. ale ja to vnímam pozitívne. my sme totiž fakt veľmi často spolu. autom sme "u seba" tak za 3 minúty a peši cca 13 🙂

anita6666
16. dec 2020

No má ťa v paži, to už nie je ani stereotyp ani zabehnuté koľaje, evidentne "matrac" má už dávno inde.

prvosienka7
16. dec 2020

Mne to tiež príde, ako keby si bol niekoho našiel. No ak je stále na mobile, ďaleko od pravdy asi nebudem a ak spolu nezdieľate intimitu, tak by som si bola istá, bo neverím, že by bola za tým len tá práca

komplikovana
16. dec 2020

Praveze ak je to v praci naprd, tak o to viac by sa mal tesit domov a na teba. Ani ked mu das argumenty cierne na bielom- ze ako sa choval predtym a teraz. Ak nie je slepy tak si musi uvedomit, ze sa zmenil. Ved objat zenu a bozkavat ju nestoji nic nie? Vyhovorka ze he to v praci zle neobstoji, lebo aj prdetym tak bolo a nechoval sa tak. Nech vyklopi pravdu, a netaha za nos. Nieco sa stat muselo.

deti95060810
16. dec 2020

možno to len ty tak tragicky berieš... ak pôjdeš do práce, prídeš medzi ľudí, budeš v kolektíve a celé to budeš vnímať troška inak...

komplikovana
16. dec 2020

@panelacikova zaujimavy sposob nazivania, nepoznam nikoho takto zit a musim povedat, ze to ma nieco doseba. Nech vam to klape aj nadalej 😉

autor
16. dec 2020

@komplikovana ale jasne, stale sa o tom bavime. Stale povie, ze chce, aby to bolo ako predtym, tri styri dni piseme, volame. Ako kedysi a potom zase je taky. A vidim ze je cely den prihlaseny a vecer mi napise ze nemal cas pisat tolko mal prace.

autor
16. dec 2020

Ale ked je doma tak sa nesnazi.

autor
16. dec 2020

Ale ked je doma tak sa nesnazi.

autor
16. dec 2020

@deti95060810 praveze teraz nemam ani ja tolko casu tukat do mobilu, tak dlho volat, ani neponocujem. Ale ked je doma, chcem travit cas spolu, nie ze on mi potom povie, ze ved mi chcel ulahcit , preto bol s detmi a nech si robim svoje. Ja chcem rodinu, nie pestuna na dva tyzdne. Ked viem fungovat ked je v praci, tak zvladnem aj ked je doma, len mne chyba on, ako muz, nepottebujem sex kazdy den. Ale taka chtic z neho opadla, take to mile, pekne, nezne. Vzdy sa o seba staral, teraz nema zaujem aby som mu povedala, ze pekne vonia, ani sa neoholi, vzdy som mu pochvalila strnisko , hladkala ho rada. Tetaz nedovoli, nie ze nedovoli, ale sttatil zaujem.
Idem k nemu napriklad rano sa pritulit, povie, pockaj ifem na wc...a uz nepride, uz sedi v kuchyni...cez den si k nemu sadnem pred telku, opriem hlavu, povie, pockaj, idem sa napit, a uz sadne inde, nie ku mne.