Veľmi pomalý rast plodu na začiatku tehotenstva

11. aug 2022

Ahojte. Dievčatá ktoré máte skúsenosť s niečím podobným, prosím, napíšte mi ako ste dopadli.
Dnes som podľa poslednej menštruácie 7+5tt.
Ovulácia bola niekedy medzi 16-19dc (potvrdená 20dc lekárom na sone že prebehla), čiže dajme tomu že som niekde +/- 7+2tt podľa ovulácie. Posledný sex s mužom bol ten 16dc (potom ďalší až keď bolo HCG pozitívne, čiže to muselo byť z tohto 16dc).
Plod však od začiatku veľmi zaostáva. Pred dvoma týždňami (6tt) bola len 3mm dutinka, pred týždňom (7tt) len 9mm prázdna dutinka, dnes (8tt) som si išla teda po verdikt že to bude potrat a nakoniec dutinka 14mm a vnútri plod 3mm s bijúcim srdiečkom - zodpovedá 5+4tt. Ja som z toho už na nervy, kontrolu mám až o 2 týždne ďalšiu a ja proste viem že to nieje v poriadku 2 týždňový rozdiel. Je mi zle, som unavená, podráždená, viem že to bábätko nieje v poriadku a zasa musím čakať že čo bude 2 týždne 😓 najradšej by som už mala po tom všetkom. Dievčatá, mali ste to niektorá podobne?

kiki68
11. aug 2022

Pokial nie je na rozdiel medzi velkostou dutinky a plodu, tak je to oki, len asi nejak posunute. Mozno si otehotnela neskor ako si myslis, ber to tak, ze spermie sa tam mohli dostat o 3-4 dni neskor po styku, potom este t n zaciatok, cize to mozno nabralo tyzden sklz. Nikdy nevies. Tak ako som na otehotnela z prveho dna po menzese, si mohla Ty nejako neskor. Aspon tak mi to vysvetloval gyndos. Hlavne nech to rastie a je to v poriadku. Teraz je to na prirode, ze ci je to oki a babo bude rast zdravo dalej a tehu bude pekne pokracovat. Ta dalsia kontrola bude podla mna dolezita, ze ci sa deju veci ako maju

autor
11. aug 2022

@kiki68 nemohla som otehotnieť neskôr bohužiaľ, vajíčko po ovulácii sa dá oplodniť len do 24h a ovuláciu mi potvrdil gynekológ... ak by to bol rozdiel 3-4 dni tak neriešim, ale skoro 2týždne je veľa.

anjelicek26
11. aug 2022

kedy si mala pozitivny tehotensky test? Normalne v "termine" teda 14 dni od toho styku? Jedine vtedy by to bolo fakt cudne... babo ti rastie ako ma v porovnani - sono pred a sono dnes...

autor
11. aug 2022

@anjelicek26 test som si robila až 37dc, 38dc som bola u dr a HCG 1400. Ja som totižto nevedela skôr že som tehotná, lebo v čase očakávanej menštruácie som 3 dni krvácala takže som mi myslela že klasika menzes - ale ten som už nemala mať. Potom som si 9 a 10dc po tej "akože ms" robila ovulačné testy a tam kolajnice ako svet tak skusila tehotenský a skoro mi oci vypadli. To som bola už v tom 6tt.
Sex sme mali len ten 16dc pred ovulaciou a potom az po pozitivnom teste

anjelicek26
11. aug 2022

Tak to je cele cudne...ziaden sex medzi tym? Nuz zazrak babo, ver mu... ina moznost teraz neni ♥ Pokial mu bije srdiecko, tak bojuje.

petricka22
11. aug 2022

Neutapaj sa, ved dietatko rastie, srdiecko bije. Keby to uz pred tym bolo zle, tak ani nebudu ozvy. Dr. ti co povedala, ze je vsetko ok? Zbytocne to neries a neprepocitavaj.

liloastitch
11. aug 2022

Všetky moje dietky takto zostávali, test pozitívny vždy prvý deň meškania (niekedy aj skôr) a na Sone nikdy nič žiadne bábätko až do 9 tt. Dutinky vidieť bolo tak v 7 tt. Pritom som mala vždy tú ovuláciu odsledovanú, aj styk a vedela som kedy došlo k oplodneniu. Doktorka vravela, že sa mohlo dlhšie uhniezďovať. Pri prvom a druhom tehotenstve to bol stres, pri treťom som už bola pokojná. Bábätko sa vyvinulo aktuálne som v 13 tt podľa menštruácie a bábätko je o týždeň menšie.

autor
11. aug 2022

@liloastitch ďakujem za skúsenosť 😊

autor
11. aug 2022

@anjelicek26 nebol medzitým sex určite, boli sme odcestovaní a nebolo "kde" sexovať. Tú akože ms ja dáko neriešim, lebo toto je tretie tehotenstvo a zakaždým som na začiatku takto pár dní krvácala (raz som donosila, raz nie). Podľa sona som mala otehotnieť práve niekedy počas tej ms, ale 10dní predtým ani 10 dní po tom sme nemali sex.

@petricka22
Dr je sama zmätená, nevie čo si myslieť. Samozrejme keď bije srdiečko tak na kyret ma nepošle a ani nepôjdem.

petricka22
11. aug 2022

Viem, ze mas stres, ja sama som si presla nevydarenymi tehotenstvami a viem, ze clovek stale na to mysli, ale pokym srdiecko bije, je tam velka nadej. Modli sa, dufaj, ver, ze vsetko dobre dopadne. Treba pozitivny pristup. Drzim palce 👍

andrejka1974
11. aug 2022

Ja som tiež dostala menštruáciu a potom mi vyšlo že som už aj tak bola tehotná

andrejka1974
11. aug 2022

Asi si mala posunutú ovulaciu uvidíš neskôr či sa to nebude posúvať dva týždne nie sú až tak veľa ešte sa všetko môže zmenit

ummimaryam
11. aug 2022

Nestresuj, moja. Pokiaľ nekrvacas, nespinis, a srdiečko je už tam, tak je všetko v poriadku. Možno zo začiatku len rastie pomalšie, ono sa to dobehne.

simonkazga
11. aug 2022

Bábo rastie, bije mu srdiečko! Prosím nerieš nejaké tabuľky. Držím palce!

autor
11. aug 2022

Tu nejde o riešenie tabuliek. Proste plodík sa nevyvíja tak ako by sa mal. 2 týždňový rozdiel je takto na začiatku tehotenstva veľmi veľký, hlavne keď je 100% jasné kedy došlo k opodneniu. Plod by mal mať +/- 1,5cm nie 0,3cm. Sama doktorka nieje nadšená. Ja som zmierená s tým že to pravdepodobne neskončí dobre (nebude to prvý krát), len som chcela vedieť či majú baby skúsenosť s tým, že plod sa vyvýjal, ale takto veľmi pomaly.

lucia7933
2. sep 2022

ahoj, mozem sa spytat ako to dopadlo? teda ci babo podrastlo.. riesim nieco podobne :(

nika1247
21. máj 2023

Môžem sa spýtať ako ste dopadli?. Riešim momentálne niečo podobné...

melany74
26. jan 2024

@andrejka1974 ako to? Kedy si otehotnela? A kedy zistila, že si v tom? Ďakujem ti za odpoveď

andrejka1974
27. jan 2024

@melany74 väčšinou keď mi meškala menstruacia ,ale pri poslednej dcére ani toto nebolo smerodajné , pretože mi prišla menstruacia a aj tak som bola tehotná dokonca začala Skorej kopať v bruchu o dva týždne cítila som ju už v 16 týždni čo je skoro a podľa ultrazvuku som bola už 18 a termín som mala 7.10 a narodila sa 24.9 a napísali že je v40 týždni proste to sedelo na posunutú ovuláciu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre