Nevoľnosť v prvom trimestri

17. okt 2022

Ahojte baby. Tie ktore ste mali nevolnosti a zvracanir v tehotenstve. Ako ste proti tomu bojovali? Mne je furt zle, v noci, rano, na obec, podvecer a este aj ked zaspavam. Sem tam je kludna hodinka-dve. Uz som skusala aj viackrat za den jest. Nepomohlo. Vyzvraciam aj vodu, som 7+0 a mam dole 2,5kg. Mam to riesit s doktorkou?

henrietkatr
17. okt 2022

tak zrejme som patrila k tym stastnejsim, pretoze som nevracala ani raz. len ma napinalo neustale, ale nic zo mna nevyslo. a dokonca ani nie rano, zakazdym iba vecer, mala som to fakt zvlastne :D a fakt netusim, co by ti na to povedala doktorka, pretoze je to uplne normalny jav pri tehotenstve.

sojorez
17. okt 2022

Nepomozem Ti. Prezvracala som 4 a pol mesiaca, celodenne nevolnosti, dole - 6 kg. Potom to preslo zo dna na den, co bolo super, lebo uz mi vypisovala ziadanku do nemocnice. Mne nepomahalo nic z babskych rad.

autor
17. okt 2022

@henrietkatr ano je to uplne normalny jav v tehotenstve. Ale pokial si nezazila poriadne nevolnosti a grcacky celodenne, ze neudrzis v sebe ani vodu a mas to kazdy den, tak to nepochopis. 🙂
@sojorez a co si prosim ta za babske rady skusala? By som aj ja vyskusala. Ja zatial len caste jedenie, jedenie lahkych jedal. Ale nepomohlo.

renka30
17. okt 2022

Urcite to ries s doktorkou. Ja som po schudnuti 5 kg zaradila smer nemocnica, zvracala som aj 10x denne.

roja01
17. okt 2022

V lekarni predavaju zazvorove pastilky alebo lizanky na tehotenske nevolnosti. Pomahaju.

autor
17. okt 2022

@renka30 a tam to ako riesili? Infuzie?
@roja01 dakujem, vyskusam.

renka30
17. okt 2022

Áno infúzie (ja som schudla na 39 kg) a tuším aj Torecan čipky sme dostávali.

sojorez
17. okt 2022

Piskoty alebo suchar pri posteli hned rano, aby som nesla s prazdnym zaludkom, jest aj v noci + cez den casto a male porcie, kandizovany zazvor (tu po pravde neviem, ci mi bolo viac zle zo zazvoru alebo tehotenstva 🙈😂). Mne neuveritelne vadili vsetky pachy, parfemy..., pamatam ako manzel cely stastny po prichode domov z prace, ze navaril som Ti vyvar a mna natiahlo rovno vo dverach... A ano, dr vravela, ze v nemocnici infuzky.

autor
17. okt 2022

@renka30 ja z 56,5kg pred tehu a dnes 54,0 😩
@sojorez dakujem. Vyskusam tie suchare pri posteli. Z piskot mavam neskutocnu zahu. A aj ja som minule varila sampinovu omacku a varila som ju asi na 3krat, co mi tak smrdela a bolo zle z toho ako sa varila 😄

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika12323
17. okt 2022

Moc ta asi nepotesim ale mne nepomohlo absolútne nič a fakt som vyskúšala hocičo .. pomohol len čas , ako tak mi to preslo v 15 týždni .. schudla som skoro 8 kg skoro nič som nejedla stále mi bolo len zle občas som si aj poplakala čo som to už nezvládala , ale napokon to prešlo , neboj sa, vydrzis 🙃🙃

autor
17. okt 2022

Dakujem baby za podporu, snad to rychlo prejde. Lebo nevladzem ani nic doma robit 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre